Leendert Nauta
Geplaatst op 27-12-2016Engelstalige website met recepten, wat is mijn weggever?
hey,
Ik heb met mijn vriendin een website www.culinarytalks.com met allemaal lekkere recepten (ze zijn goed, heb het allemaal geproeft). We zitten echter wat in de knoop met weggevers. Een videocursus hebben we niet, we doen het echt nog met veel foto's en content. Bezoekers zijn er 10-20 per dag, op Twitter hebben we 1000 volgers.
We een email campagne met recepten die niet online zijn gepubliceerd. De focus is de Amerikaanse markt. We promoten producten van Amazon.com, clickbank en CJ. Elke dag hebben we ook wel kliks op affiliate links maar niemand koopt echt. Niemand meldt zich aan voor de email?
Wat zouden we hier als weggever kunnen doen?
Super bedankt voor je tips.
Deze omgeving is een archief van het oude forum en staat geen nieuwe reacties toe. Bekijk onze vernieuwde omgeving op https://hub.internetsuccesgids.nl voor actuele discussies en interactie met de community.
Freddie Ploeg
Gereageerd op 27-12-2016hey,
Ik heb met mijn vriendin een website www.culinarytalks.com met allemaal lekkere recepten (ze zijn goed, heb het allemaal geproeft). We zitten echter wat in de knoop met weggevers. Een videocursus hebben we niet, we doen het echt nog met veel foto's en content. Bezoekers zijn er 10-20 per dag, op Twitter hebben we 1000 volgers.
We een email campagne met recepten die niet online zijn gepubliceerd. De focus is de Amerikaanse markt. We promoten producten van Amazon.com, clickbank en CJ. Elke dag hebben we ook wel kliks op affiliate links maar niemand koopt echt. Niemand meldt zich aan voor de email?
Wat zouden we hier als weggever kunnen doen?
Super bedankt voor je tips.
Jacko Meijaard Admin
Gereageerd op 28-12-2016Pfoe, is zoveel te bedenken!
Wat dacht je van een X aantal lekkere recepten zonder Y?
Leendert Nauta
Gereageerd op 28-12-2016Kijk ook naar seizoensgebonden gerechten, kerst, thanksgiving, easter etc etc. Geef een relevant recept weg dat past bij je site en bij de tijd van het jaar.
Niet om lastig te doen, maar de looks van je site zijn echt jaren 90 style. Wil je overleven als recepten / food website dan zul je echt met een betere layout moeten komen.
Het zou al helpen als je de achtergrond gewoon wit maakt en het getekende krabje terug de zee in smijt ;-)
Freddie Ploeg
Gereageerd op 28-12-2016thanks guys!
@jackomeijaard - bedoel je dat we een teaser moeten plaatsen? Een foto met korte intro? Als lekker maker? We hebben reeds een emailcampagne met recepten die niet op de website zijn gepubliceerd.
@leendertnauta - achtergrond aangepast :) we willen toch niet helemaal wit en hebben voor ivory gekozen. Qua looks doel je dan op de indeling? De layout van de homepage? Of de hele website. Het is toch een redelijk standaard met sidebar rechts en widgets onderaan.
Het krabje dat kunnen we echt niet weg doen....het is de identiteit. Het culinarische dat praat....hence...culinary talks. Ook wilen we het wat playful houden daar we ons ook richten op jonge moeders die kindgericht denken.
@both en iedereen die ook tips wil geven. We publiceren seizoensgericht maar wellicht de nadruk leggen op 1 recept is een goed idee.
Qua ebook heeft iemand misschien tips? We hebben nu als weggever een top 10 van onze gepubliceerde recepten.
thx
Leendert Nauta
Gereageerd op 28-12-2016Het gaat om de gehele uitstraling van de site.
Achtergrond is nu al stuk beter. Meneer krab doet je site echt niet goed. De foto's zijn voor voedsel te donker.
Kijk eens naar soortgelijke sites ter inspiratie.
Terezia Takacs
Gereageerd op 29-12-2016@freddieploeg
Mooie website.
Ik hou van koken en ook lekker eten.
Helaas ben ik met @leendertnauta eens.
Jou krabbetje straalt angst uit.
Misschien tegen voedselvergiftiging????
Ik vind dat je wel een krabbetje mag gebruiken maar niet zo gestreste soort.
Hij wilt niet gegeten worden!!!
Kies eentje die genoot aangeeft of lacht.
Gele sterretjes over het krabbetje heen zijn storend.
Hou het simpel!
Succes
Jacko Meijaard Admin
Gereageerd op 29-12-2016Ik bedoelde een voorbeeld voor je ebook; dus waar je een ebook over zou kunnen schrijven. Het 'bekt' altijd lekker om iets te gebruiken als:
"7 (X) Recepten om af te vallen zonder (Y) jojo effect" (voorbeeldje)
Freddie Ploeg
Gereageerd op 29-12-2016thx @tereziatakacs
De krab zal ik 1 dezer dagen onder handen nemen......hij moet wel blijven. De sterretjes zijn thematic voor deze dagen en verdwijnen ook weer volgende week.
Zodra er wijzigingen zijn dan post ik het hier. Alle andere feedback is natuurlijk van harte welkom
Freddie Ploeg
Gereageerd op 29-12-2016ach so bedoel je dat Jacko....ik gooi het in de groep!
Freddie Ploeg
Gereageerd op 14-02-2017hey allen,
de site is inmiddels wat aangepast, krabbetje is er nog wel maar niet zo dominant. De twitter gaat goed en is erg actief maar de bezoeken op de webiste blijven nog uit. Content komt er zeer regelmatig bij en artikelen hebben veelal ruim meer dan 300 woorden. Ik ben ook bezig meer over recepten algemeen te schrijven, een beetje historie enzovoorts.
Maar wat kan ik nu echt doen om meer bezoekers te krijgen, en dan doel ik niet op betalende opties. Wat zou mijn focus hier moeten zijn?
thx
Leendert Nauta
Gereageerd op 14-02-2017Wat doe je met de mensen die zich ingeschreven hebben na dat ze je weggever ontvangen hebben? Heb je een follow up serie en of wat verkoop je ze daarna?
Je focus naast goede content moet zijn het opbouwen van een community, gelijk gestemde mensen die iets hebben aan je recepten maar misschien zelf ook kunnen bijdragen. Dit kan op je site of op facebook of in een forumachtige omgeving zoals we hier zitten. Je kunt de bereiding van het eten ook filmen en op Youtube knallen. De gerechten van bv Tasty worden altijd als een gek gedeeld op social.
Je weet hoe ik over de krab denk, (echt jaren 90 clipart, kill it with fire!) met krab komt de site over als een hobby projectje, zonder krab of eventueel met een opgefriste krab kom je serieuzer over.
De algehele look van de site ademt totaal geen sfeer nu, komt ook omdat de fotos van het eten gewoon niet goed (genoeg) zijn. Check andere recepten site's! En doe een online training (voedsel) fotografie.
Je hebt alle kennis mbt de recepten in huis, daar ligt het niet aan, nu is het puntjes op de i en doorknallen!
Tjalling -
Gereageerd op 14-02-2017Hoe kom je aan de krab? Heb je deze laten maken, zelf gemaakt of gevonden op internet?
Waarom vind je het moeilijk om er afstand van te doen?
wat @leendertnauta zegt is precies zoals het is.
Nog meer (niet culinaire) krabben hieronder:
http://www.clipartpanda.com/categories/crab-clip-art-cartoon
Als het je echt niet lukt om er afstand van te doen, vraag dan aan nog eens 10 mensen: ''Welke associaties roept ons logo bij jou op''?
Jacko Meijaard Admin
Gereageerd op 15-02-2017Probeer ook eens artikelen van 1000 woorden te plaatsen. Je zult zien wat voor verschil dit gaat maken.
Coen Olde Bijvank
Gereageerd op 16-02-2017Misschien een rare vraag, maar wat is 'krab' of doel je op 'crappy website' ?
Léon Gotjé
Gereageerd op 16-02-2017Heb je de site wel gezien? En goed naar het logo gekeken? :p
Coen Olde Bijvank
Gereageerd op 16-02-2017Ja, haha! Kwam ik later achter :D
Freddie Ploeg
Gereageerd op 17-02-2017hey Jacko,
Een recept is een recept...soem 300 woorden some 1500, en wekelijks komen er nieuwe bij. Plus ik plaats nu korte beschrijvingen van type recepten waarop gezocht wordt in de VS zoals bijvoorbeeld: cookie recipes. Dus er komt echt wekelijks veel content bij.
Freddie Ploeg
Gereageerd op 17-02-2017thx @leendertnauta....
Een cursus doen zit er nu even niet in, video's maken is ook niet aan orde nu. Dus we moeten het even doen met wat we nu hebben. Mijn vriendin heeft er simpelweg niet meer tijd voor en is ook nog steeds lerende met WordPress maar ze doet meer en meer :)
De krab (ook @tjallings, thx voor de link ook) is gemodificeerd vanuit een image van pixabay.....en die zit er vanaf het begin bij. Ik zou het wel weg willen doen maar ik moet dan mijn vriendin en haar broer overtuigen :P Ik ga ermee aan de slag!
Mensen die zich inschrijven krijgen recepten die niet op de website staan en daarbij affiliate producten die gerelateerd zijn aan de culinaire wereld via CJ en Amazon
Er zijn zat van andere recepten websites....en om eerlijk te zijn....vind ik er veel zeker een stuk minder uit zien van zowel bekende als onbekende mensen. Dit is ook een kwestie van smaak. En we zijn ermee bezig om het beter te maken, zie ook bijvoorbeeld http://www.culinarytalks.com/valentines-day/
Wat is de kritiek op deze pagina?
Freddie Ploeg
Gereageerd op 17-02-2017@iedereen :P het krabbetje is toch een blijver....er zijn namelijk ook een heleboel positieve reacties op. Maar we houden het klein, als iemand tips heeft om het krabbetje te pimpen dan zijn deze zeker welkom.
@leendertnauta , met name op https://www.twitter.com/culinarytalks zijn wij erg actief, zo hadden we in december bijna 1000 volgers en nu al op 1800....en nee...we gebruiken geen tools!
Tips om meer verkeer vanuit Twitter naar de website te krijgen zonder 'pusherig' over te komen?
thx
Leendert Nauta
Gereageerd op 17-02-2017Ongetwijfeld dat er andere recepten site's zijn die er minder mooi uit zien. Dat neemt niet weg dat je site zoals deze nu is totaal geen sfeer heeft. Dit komt voornamelijk door dat er een mooie headerafbeelding / logo / kleurstelling mist. Over de krab ga ik het niet meer hebben ;-)
Ik zou als terugkerende bezoeker meer willen zien van de persoon die het eten klaar maakt, daar maak je het persoonlijker door. En echt de foto's zijn niet goed uitgelicht, dat is bij voedsel zonde, het komt nu totaal niet tot zijn recht. Ook de frutseltjes er omheen zou ik weglaten maar dat is idd kwestie van smaak.
Over de valentijnspagina; er opent een enorme grote foto van een onscherp hart dat ook nog eens klikbaar is zonder dat er dan iets gebeurd. De afbeelding heeft (bij mij in Fryslan) een paar seconden tijd nodig om te laden, niet goed voor je bezoekers en niet goed voor je ranking.
De text is prima, ook super dat je intern linkt naar andere pagina's. Ik mis een duidelijke call to action, wat wil je dat je bezoekers gaan doen na het lezen van de text?
De shop pagina is opzich een goed idee, je moet wel weten dat mensen met een Adblocker de Amazon aanbiedingen niet zien en dus een lege pagina zien, hierdoor zul je een hoop bezoekers gelijk kwijtraken. Je moet een oplossing verzinnen om toch de feed, danwel een andere banner oid te tonen zodat er iets staat voor de bezoekers met een adblocker.
De gehele sidebar zit ramvol reclame, ik kan je voorspellen dat er daarom amper op geklikt gaat worden. Je kunt beter 1 goede ad plaatsen met een hogere ctr.
Dan de "Cook with me" button, die kleurt geheel zwart bij een mouse over, dat nodigt niet uit om er op te klikken. Verder vond ik ook een soortgelijke subscribe button, je moet je bezoekers uitleggen waarom ze moeten inschrijven en wat hun voordeel is.
Leendert Nauta
Gereageerd op 17-02-2017Maar wat haal je uit die volgers? Geven ze feedback, gaan ze deel uitmaken van je community? Het is net als met het hebben van een groot aantal likers op een Facebookpagina, het lijkt allemaal mooi maar wat is het daadwerkelijke bereik en behaal je er conversies door?
De krab staat bij mij voor paniek, pijn, schrik, 90's look, ouderwets. Wellicht dat jouw doelgroep er wel meteen een culinaire twist bij voelt, dat kan.
Freddie Ploeg
Gereageerd op 17-02-2017ouch....die krab....ik zal er een oplossing voor vinden dat zelfs ook jij Leendert er happy van kan worden :)
ik weet dat volgers niet zoveel zeggen maar we zijn erg actief op dit twitter account en het zou mooi zijn als we de mensen van daar meer op de website krijgen. Nu is het met name retweets en likes plus innteractie met aantal anderen binnen Twitter. Dus eigenlijk meer alleen de naamsbekendheid en niet de conversie.....en dat is mijn vraag....hoe stuur ik die mensen van Twitter naar de website?